Datum: 04.10.2009.

Županijska udruga slijepih Split osnovana je 03.lipnja 1951 .g., djeluje na području Splitsko-dalmatinske županije, a sjedište joj je u Splitu.

Udruga okuplja slijepe osobe radi ostvarivanja njihovih pojedinačnih i zajedničkih interesa, prava, zaštite slijepih i zadovoljavanja njihovih posebnih potreba. Udruga pomaže slijepima u rješavanju njihovih životnih problema kako bi pored invaliditeta sačuvali svoje dostojanstvo i svojim radom afirmirali se u društvu.

Cilj i osnovni sadržaj djelatnosti Udruge je unapređenje socijalno-zdravstvene zaštite slijepih osoba; praćenje i proučavanje cjelokupne problematike; zauzimanje za školovanje, profesionalnu orijentaciju, rehabilitaciju, zapošljavanje, prevenciju oštećenja vida, oporavak, rekreaciju i šport, organizacija društveno-kulturnog rata / pretplata na zvučne i brajeve časopise, zvučnu i brajevu knjižnicu, predavanja, izleti, hodočašće, domjenci uz državne i vjerske blagdane.../, organizacija sekcija / Informatička, Keramička, Sekcija žena /, opskrba tiflo-tehničkim pomagalima, te izrada očnih proteza po mjeri. Udruga je članica Hrvatskog saveza slijepih, krovne Udruge slijepih u Hrvatskoj.

Danas Udruga broji 520 članova što predstavlja malo više od jedne slijepe osobe na tisuću stanovnika /l ,15 promila/. Od tog broja njih 60% živi u gradu Splitu.

Radno vrijeme Udruge: od 10,00 do 12,00 sati svaki dan osim subote. Telefon 021/ 483 - 655.

RAD SEKCIJA

1. Ponedjeljak 17:00h - Sekcija žena