Donacijska akcija za otvaranje 1 radnog mjesta za slijepu osobu

Ima li boljeg načina za obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa od pokretanja donacijske akcije za zapošljavanje 1 slijepe osobe
Tko: Županijska udruga slijepih Split
Što: Donacijska akcija za otvaranje 1 radnog mjesta na neodređeno za slijepu osobu u Županijskoj udruzi slijepih Split
Kada: Sredstva se prikupljaju do 31.12.2021. planirani početak rada zaposlene osobe je siječanj 2022.g.
Gdje: Online donacijska akcija
Zašto: Osobe s invaliditetom teško dolaze do stalnog zaposlenja. Na putu do pronalaska posla suočavaju se s brojnim preprekama bilo da se radi o oskudnoj ponudi poslova prema njihovim kvalifikacijama i/ili ostvaruju zaposlenje u organizacijama civilnog društva isključivo kao projektni zaposlenici. Iako je veliki napredak napravljen u pristupu i mogućnostima zapošljavanja OSI zahvaljujući sredstvima iz EU fondova, nažalost zaposlenje na određeno vrijeme za OSI (na našem primjeru slijepe osobe) ne nudi dovoljnu sigurnost. Svaki EU projekt ima točno određeno vrijeme provedbe, po završetku projektnih aktivnosti potrebno je čekati i do godinu dana na potpisivanje novog Ugovora i nastavak provođenja sljedeće faze projekta. Za usporedbu videća osoba koja radi na projektu u inter-fazi između projekata može raditi kao prodavač, konobar, recepcionar dok slijepa osoba/OSI nema drugih opcija nego čekati raspisivanje nove faze što dovodi u pitanje njezinu egzistenciju, ali i zadovoljstvo kvalitetom života općenito.
Kako: Upravo stoga Vam se obraćamo s molbom za donacijom kako bismo osigurali dovoljno sredstava ne samo za zapošljavanje 1 slijepe osobe u našoj udruzi, već da toj osobi možemo omogućiti stalno radno mjesto s dovoljno sredstava za isplatom plaće i ostalih davanja u trenutcima kada još nemamo novih projekata. Nadamo se da ćete podržati našu akciju i pomoći nam da zajedno gradimo društvo jednakih mogućnosti u kojem osobe s invaliditetom ostvaruju jedno od temeljnih ljudskih prava, pravo na rad, u skladu s vlastitim mogućnostima.
Vjerujemo da ćete imati razumijevanja za nas te nam dati potporu u okviru Vaših financijskih mogućnosti, molimo da donaciju uplatite na naš žiro račun HR7524070001100581461 (bar kod s podacima se nalazi u privitku)
Od srca Vam hvala!