Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Županijska udruga slijepih Split po prvi put je postala nositelj projekta financiranog od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Svrha postojanja Udruge je pružanje pomoći slijepim osobama na području Splitsko-dalmatinske županije, a kako bismo ostvarili svoju ulogu u društvu potrebna nam je sigurna institucionalna pomoć i podrška.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva prepoznala je našu aktivnu ulogu u zajednici i omogućila nam odobravanje financijskih sredstava za razvoj Udruge koja brine o potrebama slijepih osoba.

U okviru Poziva “Institucionalne podrške stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom 2020.-2023.” sredstvima iz Nacionalne zaklade financirat će se troškovi poslovanja Udruge:

Vrijednost financiranja podrške za prvu godinu provedbe iznosi 128.940,00 kn. Vrijeme provođenja projekta je od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine.Institucionalnom podrškom financira se plaća suradnice na projektu koja radi na pripremi i provedbi projekata. Također, pokrivaju se troškovi poslovanja Udruge koji ne predstavljaju direktne troškove vezane uz provođenje projekata kao što su režijski troškovi, troškovi edukacija, troškovi uredskog materijala i poštarine, troškovi nabave informatičke opreme, održavanja čistoće prostora i slično.

Udruge se najviše susreću s problemom zadržavanja zaposlenika u periodu između odobravanja projekata. Zahvaljujući odobrenoj institucionalnoj podršci od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Županijskoj udruzi slijepih Split omogućen je daljnji razvoj i aktivan rad na poboljšanju životnih uvjeta slijepih osoba u gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.


https://zaklada.civilnodrustvo.hrhttps://zaklada.civilnodrustvo.hr/tender/institucionalna-podrska-stabilizaciji-iili-razvoju-udruga-osoba-s-invaliditetom-koje-djeluju-na-lokalnoj-razini/2020-08-17