Održana edukacija za članove o taktilnom raspoznavanju EU kovanica i novčanica

Splitsko-dalmatinska županija financirala euro novčarke namijenjene slijepim osobama!!!!! Veliko hvala našem županu Blaženko Boban
Prelaskom na novu valutu plaćanja primorani smo raspoznavati nove kovanice i novčanice kao sredstvo plaćanja. Ovo predstavlja najveći problem kod slijepih i slabovidnih osoba koje su godinama taktilno raspoznavale kovanice i novčanice kuna.
Zahvaljujući donaciji Splitsko-dalmatinske županije za naše članove osigurano je 100 komada specijaliziranih euro novčarki!
Kako bi se članovi Županijske udruge slijepih Split što lakše i jednostavnije snalazili s novom valutom, u Županijskoj udruzi slijepih Split organizirano je 30. siječnja 2023. predavanje na kojem su se članovi educirali o tome kako taktilno raspoznavati kovanice i novčanice eura, kako pravilno pohranjivati kovanice i koristiti euro novčarku. Predavanje je olakšala taktilna literatura Hrvatski savez slijepih uz pomoć koje su slijepe osobe imale priliku opipati sve novčanice i kovanice.
Više o događaju pročitajte na portalu DalmacijaNews https://www.dalmacijanews.hr/…/4sex-splitsko…