Sponzorstva i donacije u 2019. i 2020. godini

Dragi naši,

malo ćemo vam ušareniti ovaj sivi dan da vam svima zahvalimo na ogromnoj podršci i pomoći koju primamo od vas tijekom godina.

Kreativne sekcije, izleti, posjeti muzejima, sportska natjecanja … samo su neke od aktivnosti koje uspješno provodimo za slijepe osobe s ciljem njihove socijalne integracije u društvo. Radujemo se novim donacijama i prilikama da uljepšamo svakodnevni život slijepih osoba koje imaju toliko toga za naučiti i pokazati jer i mi to možemo! #samosesrcemdobrovidi

Želimo se zahvaliti na suradnji i pomoći našim partnerima tijekom godina. Od srca hvala svima na svakom vašem daru, posebice LIONS CLUB Dioklecijan SPLIT, Lions club Salona, Lions club Trogir, Aspira, Rotary Club Split Novi, HNK Hajduk Split i Tonći Martiniću kao i osnovnim, srednjim školama te gradovima i općinama na području Splitsko-dalmatinske županije.

Realizacija brojnih ideja i suradnji ne bi bila moguća bez predsjednika naše udruge Ivana Tokića koji se iznimno zalaže za vidljivost slijepih osoba u lokalnoj zajednici.

Ponosni smo jer zahvaljujući vašim donacijama i prikupljenim vlastitim sredstvima možemo nastaviti pomagati slijepim osobama u današnjim izazovnim vremenima.

Udruga je u 2019. godina prikupljeni iznos donacija u iznosu od 28.000,00 kn u potpunosti podijelila potrebitoj slijepoj djeci. Financijski smo pomogli djeci i mladima u nabavci informatičke opreme za školovanje, a također smo podijelili i poklon bonove kako bismo im uljepšali Božićne blagdane.

Tijekom 2020. g. uspjeli smo prikupiti nevjerojatnih 150.000,00 kn za integraciju slijepih osoba u društvo. Ponosni smo što je većina financijskih sredstava utrošena na podjelu informatičke opreme (laptopi, tableti, govorni mobiteli, elektronsko povećalo, geometrijski pribor) za slijepu djecu i mlade s ciljem olakšavanja praćenja nastave… Zahvaljujući našim donatorima, Udruga od 2020. g. posjeduje Brajev printer na kojem otiskujemo nastavne materijale za naše slijepe učenike.

Poznati smo po socijalnoj osviještenosti i brizi za naše najpotrebitije članove. Svake godine članovima slabog ekonomskog statusa dijelimo prigodne poklon bonove, pomažemo u humanitarnim akcijama u skladu s vlastitim mogućnostima (npr. donacija KBC Split za rad bolnice uvjetovan novim okolnostima zbog izbijanja epidemije COVID-19). U izvanrednim situacijama uzrokovanih prirodnim nepogodama nastojimo biti na usluzi i pomoći našim članovima tako smo donirana sredstva iskoristili za kupnju kuhinje slijepoj članici čija je kuća stradala u poplavi.

Pratite nas i podržite naš rad!

Županijska udruga slijepih Split | Facebook