Završeno osposobljavanje gerontodomaćica

Čestitke od srca našim zaposlenicama na projektu “3P – Pratiteljice, Pomoćnice, Prijateljice” na uspješno položenom programu osposobljavanja za zanimanje gerontodomaćice!
Naše gerontodomaćice pohađale su program osposobljavanja u Učilištu Elementa u Kaštelima i Suvremeno učilište u Splitu. Povodom dodjele uvjerenja organizirali smo prigodno druženje u prostorijama naše udruge. Od ukupno 15 zaposlenih žena na programu Zaželi – zapošljavanje žena – faza II, trenutno je 11 djelatnica uspješno položilo program osposobljavanja i steklo nova znanja i vještine koje će im omogućiti veću konkurentnost na tržištu rada.
Još 4 djelatnice su uključene u programe osposobljavanja za zanimanja kuhar, slastičar i njegovatelj.
EU projekt “3P – Pratiteljice, Pomoćnice, Prijateljice” (UP.02.1.1.13.0353), čiji je nositelj Županijska udruga slijepih Split uz partnere: Centar za socijalnu skrb Split, Centar za socijalnu skrb Omiš i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna službe Split; financiran je bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.390.200,00 HRK (15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda) u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Županijske udruge slijepih Split.