Posjet Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji

5 članova Županijske udruge slijepih Split uz svoje pratnje bili su na trodnevnom putovanju u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji dana 2 do 4. ožujka predviđeno projektom “Program integracije slijepih osoba u društvo”.
Putovanje je prošlo u veselom raspoloženju uz dobro vrijeme koje nas je pratilo.
Prvo smo posjetili Udrugu slijepih Varaždinske županije. Domaćini su nam poželjeli dobrodošlicu uz obilan ručak, potom nam je predsjednik udruge održao zanimljivo predavanje o eholokaciji . Poslije smo igrali pikado, međusobno se družili i izmjenjivali doživljaje i iskustva. Naša Udruga je postigla odlične rezultate u turniru. Zaposlenice Županijske udruge slijepih Split održale su edukaciju “Jačanje empatije i širenje komunikacijskih vještina” zaposlenicima Varaždinske udruge.
Nakon toga smjestili smo se u Hotel Orion gdje smo večerali. Ranije smo otišli spavati, kako bi se odmorili za nove izazove. Sutradan smo posjetili Udrugu slijepih Krapinsko-zagorske županije. Domaćini su nas dočekali s pjesmom i plesom uz harmoniku. Glazba nas je opustila, a nakon svirke smo se međusobno družili i zaigrali pikado gdje smo postigli odlične rezultate. Zaposlenice Županijske udruge slijepih Split održale su edukaciju “Jačanje empatije i širenje komunikacijskih vještina” zaposlenicima Krapinske udruge. Okrijepili smo se s njihovim delikatesama.
Potom smo posjetili Muzej krapinskih neandertalaca gdje smo se upoznali s njihovim životom, odnosno kako su živjeli, čime su se hranili kao i njihovom međusobnom odnosu. Zanimljivi obilazak muzeja imali smo uz prilagođeno stručno vodstvo, a nakon toga smo se vratili u hotel.
Treći dan posjetili smo ujutro Stari grad Varaždin gdje smo se upoznali s poviješću samoga grada, kulturi i obiteljima koje su tamo živjele. Ručali smo u istom hotelu, i polako krenuli prema Splitu. Tijekom putovanja nije nedostajalo pjesme i smijeha i tako veseli smo izmjenjivali dojmove i prisjećali se što smo sve novo naučili. Ovo putovanje je bilo edukativno, ali i ispunjeno novim iskustvima koje smo izmijenili s članovima drugih udruga.
Želim se zahvaliti svim zaposlenicima i članovima udruga na toplom druženju i zajedničkom provedenom vremenu.