ANKETA Novi model zapošljavanja za osobe s invaliditetom

U okviru našeg međunarodnog Erasmus+ projekta pod nazivom DisJob- Sheltered Employment in Europe odnosno DisJob – Zaštitno zapošljavanje u Europi, kao hrvatski partneri aktivno sudjelujemo u kreiranju novog modela zaštitnog zapošljavanja za osobe s invaliditetom.👍
No što je to zaštitno zapošljavanje?🤔
Zaštitno zapošljavanje je zapošljavanje osobe s invaliditetom na radnom mjestu i u radnoj okolini koji su prilagođeni radnim sposobnostima i potrebama osobe s invaliditetom koja nije zapošljiva na redovnom radnom mjestu. To znači da su uvjeti rada i radni postupci na zaštitnom radnom mjestu optimalno prilagođeni osobama s invaliditetom koje imaju teškoća s radnom izdržljivošću, osciliraju u radnom funkcioniranju te im je potreban veći opseg stručne podrške uz svakodnevno trajno praćenje u radu.
U ovoj fazi implementacije projekta, provodimo istraživanje na nacionalnim razinama svih uključenih partnera kako bismo na temelju vaših anonimnih podataka i iskustava u izradi novog modela zapošljavanja uzeli u obzir vaše potrebe.🫶🏻
Stoga vas pozivamo da sudjelujete u našoj online anketi ukoliko ste osoba s invaliditetom zaposlena u zaštitnoj ili integrativnoj radionici ili na radnoj jedinici za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Također pozivamo voditelje spomenutih radionica i radnih jedinica da svoje zaposlenike potaknu na ispunjavanje ove ankete kako bi doprinijeli stvaranju novih mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom.
Ovim putem zahvaljujemo što je 🤍 IN PORTAL 🤍 prepoznao važnost ove ankete na putu stvaranja novog modela zaštitnog zapošljavanja osoba s invaliditetom te naposljetku i vas pozivamo da ju podijelite kako bi što više ispitanika dobilo priliku izraziti svoje mišljenje i dati doprinos boljem radnom sutra za sve osobe s invaliditetom. 😉