Upoznajte naš pogled na svijet

Uvijek se rado odazivamo na sve edukativne aktivnosti te rado educiramo druge o slijepima jer vjerujemo da tako sudjelujemo u izgradnji društva jednakih mogućnosti.
Po prvi puta ovu aktivnost provodimo kao dio projekta koji nam je odobren za (su)financiranje od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja pod nazivom “Upoznajte naš pogled na svijet”. Projekt iz područja izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih financiran je u iznosu od 7.333,33 EUR-a, a prvodi se u nekoliko osnovnih i srednjih školi diljem naše županije.
Ciljevi projekta su:omogućiti promicanje socijalne uključenosti slijepih osoba, podići svijest o problemima i potrebama slijepih osoba.
Prve radionice održao je naš predsjednik Ivan Tokić s kolegicama Ivana Mitar i Nena Bulaja 06. i 14.02.2024. za 2.b i c te 3.a i b razrede Srednje škole Ivana Lucića u Trogiru.
Mladi učenici najprije su upoznati s pojmom sljepoće uz simulacijske naočale, nakon čega im je objašnjeno kako se kreću i kako im pomoći. Učenicima su demonstrirane svakodnevne vještine, od kuhanja, kupovine, korištenje tehnologije do bavljenja sportom i putovanja.
#edukacija #škole #slijepeosobe #mzo #projekt