Donosimo mali pregled novosti s još jednog #ErasmusPlus projektaErasmus+ KA210-ADU: Neka bude kratko i jasno: Uvod u asistivnu tehnologiju za osobe oštećena vida

Nositelj projekta “Neka bude kratko i jasno: Uvod u asistivnu tehnologiju za osobe oštećena vida” je Županijska udruga slijepih Split iz Hrvatske, a #partneri na projektu su La Brújula. Formación Inclusiva iz Španjolske i Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Kranj iz Slovenije.
Prvi #rezultat ovog projekta bit će online #priručnik posebno dizajniran i prilagođen za #slijepe i slabovidne osobe koje ulaze na tržište rada. Drugi rezultat #projekta bit će virtualna #platforma s video lekcijama o upotrebi asistivne tehnologije za slijepe osobe. Oba rezultata nadopunjuju se tematski, pružajući slijepim osobama informacije o vještinama i alatima kako bi postale konkurentnije na tržištu rada.
Naš prvi transnacionalni sastanak održan je 29. studenog 2023., gdje su partnerske organizacije održale kratke #prezentacije svojih organizacija. Nakon toga, detaljno smo se upoznali s aktivnostima projekta i odredili smo rokove za implementaciju predviđenih aktivnosti.
Jedva čekanje na dijeljenje novih informacija o napretku projekta s vama!!!
____________________________
ENG Version:
We are all very excited to share with you the progress of our #ErasmusPlus project! The leading #organization behind “Keep it short and simple: Introduction to assistive technology for the visually impaired persons” is The County Association of Blind People Split from Croatia and the #partners are La Brújula. Formación Inclusiva from Spain and Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Kranj from Slovenia.
The first #result of this project will be an online #manual specially designed and adapted for #blind and partially sighted people entering the labor market. The second result of the #project will be a virtual #platform with video lessons about the use of assistive technology for visually impaired people. Both results complement each other thematically, providing visually impaired people with information about skills and tools to make them more competitive in the labor market.
Our first transnational meeting was held on November 29th, 2023, when the participating organizations made a short #presentation of their organizations. Further on, we got to know about the project activities in depth and set up #deadlines for the upcoming work.
We are looking forward to sharing more information about the project with you soon, so stay tuned!