Posvuduše nastupaju!

Dana 12.12.2023. u hotelu Park u Splitu održano je predavanje “Moja borba, moj uspjeh – životne priče sportaša Županijske udruge slijepih Split” u organizaciji Lions Clubs International district 126 Hrvatska i Povjerenstva za prevenciju nasilja i očuvanje obitelji.
Druženje je započelo predstavljanjem rada i postignuća Povjerenstva u 2023. godini. Program je nastavljen predstavljanjem naših uspješnih sportaša.
Judašica Lucija pričala je o sudjelovanju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru i Tokiju. Naša druga judašica, Jelena započela je trenirati na nagovor sestre Lucije. Trenutno se priprema za Paraolimpijske igre u Parizu. Tijekom svog školovanja suočavala se s brojnim predrasudama, ponajviše od strane učitelja i nastavnika kojima nije bilo jasno kako se osoba može našminkati ili otići vani na kavu, ali ne može prepisati tekst sa ploče u bilježnicu. Toni od malih nogu trenira plivanje u Plivački klub Cipal – Split ( PK Cipal ), dosad je osvojio brojne medalje, a formalno obrazovanje nastavio je u Zdravstvena škola Split smjer fizioterapeut.
Za kraj, prisutnima se obratio trener Jure Benić iz Plivačkog kluba Cipal te predstavio rad njihovog kluba. Klub okuplja plivače sa svim oblicima tjelesnog invaliditeta i poteškoća u razvoju, a individualni treninzi prilagođeni su potrebama djece.
Lions Clubs International hvala puno na pozivu i mogućnosti da se naši mladi sportaši predstave javnosti.